Volta

Volta

Volta is een internationaal video platform vol duurzame inspiratie. Overal ter wereld zijn er mooie projecten en initiatieven die bijdragen aan een groenere toekomst. Volta is het platform waar al deze verhalen samenkomen. SOON media is verantwoordelijk voor de redactie & productie van eigen video formats.  

Concept

Redactie: Dagelijks plaatst SOON nieuwe video's op Volta, in de categorieën natuur, duurzame lifestyle, eten & gezondheid en technologie. De redactie van SOON selecteert dagelijks de beste en mooiste video's en zorgt  daarmee voor een levendige website vol duurzame inspiratie. 

Productie: Daarnaast produceert SOON verschillende formats voor Volta waaronder de talkshow Volta Talks, Rabobank Pitches en het Energieweerbericht i.s.m. Greenchoice.

Ga naar www.voltatv.com

Geschiedenis

Volta TV is vernoemd naar de Italiaanse wetenschapper Alessandro Volta die de elektrische batterij uitvond en daarmee het woord 'voltage'. In een gedicht of sonnet is een 'volta' een dramatische verschuiving in denken en emotie.

In de samenleving ervaren we een ‘volta’ in ons denken over de toekomst. Over de hele wereld veranderen mensen hun opvattingen en opvattingen over een duurzame wereld. We doorbreken oude gewoonten terwijl we werken aan een schonere en groenere toekomst. Dat is waarom we hier zijn - ideeën verzamelen voor een veranderende wereld.

 

Volta is een initiatief van Reinier van den Berg, Schuttelaar&Partners en Cult Crowd. 

Benieuwd naar andere cases?