Videomarketing: hoe en waarom? Dé vijf redenen op een rij.

Online video heeft de toekomst. Maar waarom eigenlijk? En hoe moet je hier als bedrijf in mee gaan? Wij zetten vijf belangrijke feiten over videomarketing voor je op een rijtje:

1. Breng emotie én informatie tegelijk over op je kijker

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat klinkt cliché, maar het geldt zeker voor videomarketing. In een video kun je zowel informatie als emotie overbrengen. Of het nou gaat om een snelle promotievideo, een webserie/format of een mooie documentaire: met video kun je veel meer tegelijk overbrengen op de kijker dan in tekst.

2. Vergroot de deelbaarheid van jouw verhaal

Videocontent wordt tot wel 10 x vaker gedeeld op social media dan tekst. Hierdoor bereik je dus een veel groter publiek. Daarnaast geven sociale media zoals Facebook de voorkeur aan posts met video, waardoor jouw post nog sneller bovenaan komt te staan bij je publiek.

3. Vergroot je online vindbaarheid

Zoekmachines, zoals Google, vinden het belangrijk dat er meerdere soorten content op je website staan. Google zal jouw website dus eerder als zoekresultaat laten zien, wanneer er zowel tekst als video op te vinden is.

4. Verleng het gemiddelde website-bezoek

Niet alleen Google vindt je interessanter als je video op je website plaatst, ook de bezoeker blijft gemiddeld langer op je pagina als daar videocontent te vinden is. Dat is niet alleen goed voor je cijfers, maar dat betekent dus ook dat je bezoeker graag naar video kijkt. Daarnaast werkt video goed voor je verkoopcijfers: een productvideo kan de kans op verkoop zelfs verdubbelen.

5. Nieuwsbrieven worden beter gelezen

Niet alleen je website, maar ook je nieuwsbrieven worden meer bekeken als ze videocontent bevatten. Door video toe te voegen aan je nieuwsbrief, krijg je zelfs 200% tot 300% meer clicks.

Maar waar te beginnen?

En hoe past dit in je budget? De makers van MAAK media kijken graag met jou hoe video jouw bereik kan vergroten, passend bij je budget en je verhaal. Mocht je al een idee hebben, dan kunnen wij video’s voor je maken. Maar ook als je nog geen idee hebt, denken we graag mee over het opzetten van je online videostrategie. Neem contact met ons op om te weten te komen wat video voor jou kan doen!