Wie zijn wij?
SOON media is een videobedrijf in Amsterdam. Wij adviseren over video-strategie en maken video-concepten. Wij geloven namelijk dat video hét geschikte medium is om verhalen te vertellen.
SOON houdt zich bezig met video van a tot z. Dit betekent dat we voor onze klanten een video-strategie uitzetten, concepten ontwikkelen, produceren en adviseren over distributie.

De Voorleeshoek is onze kantoorgenoot, en valt in dezelfde bedrijven-familie als SOON media. De Voorleeshoek is een app en website voor kinderen met voorleesverhalen in video-vorm. We werken dan ook veel samen, en veel mensen werken voor beide bedrijven. Op deze manier krijg je de kans om zowel aan de platform-zijde als aan de bureau-zijde stage te lopen.

Voor wie doen we dat?
Onze klanten hebben over het algemeen een maatschappelijk of cultureel karakter. Denk hierbij aan partijen als het  Frans Hals Museum, NS, FaceCulture, Partos en TEDx. Zo zitten we de ene dag bij een goed doel om tafel en staan we de volgende dag op een muziekfestival voor het opnemen van muziek-sessies en interviews. De meeste content die we maken is voor online gebruik.

Wie ben jij?
Jij bent bevlogen student op een audiovisuele opleiding (mbo/hbo). Je bent leergierig, en zoekt graag overal naar het mooiste verhaal. Voor jou ligt de uitdaging erin om deze verhalen te vertalen naar een goed video-concept, en dit zo mooi en goed mogelijk vorm te geven (monteren/filmen).
Ten slotte heb je affiniteit met onderwerpen als kunst, duurzaamheid en muziek.

Wat ga je bij ons leren?
Je kunt bij ons meedraaien met het hele maakproces: van strategie tot en met productie. Je sluit aan bij onze wekelijkse redactie-meeting, waar we alle opdrachten bespreken en ideeën bedenken. We bespreken dan ook wie welke taken op zich gaat nemen. Daarmee kunnen we de stage op jouw wensen aan laten sluiten.
Daarnaast krijg je van ons een eigen project om gedurende je stage te ontwikkelen. Dit is iets waar je vooral zelf je eigen creativiteit in kwijt kan.

Onze ideale kandidaat:
Volgt een audiovisuele studie (mbo/hbo);
Heeft kennis van de Adobe CC Suite en staat open om hierover te leren;                                Heeft technische basiskennis van camera-, licht-, en audiotechniek. Daarnaast sta je ervoor open om hierover te leren.;
Is woonachtig in de omgeving Amsterdam.

Wat wij bieden:
Een stageplek van 3 tot 6 maanden, bij voorkeur full time (part time in overleg);
Leren bij twee bedrijven tegelijk: SOON media & De Voorleeshoek
Een leerzame en dynamische stage in een jong en ondernemend team;
Stagevergoeding;
Een professioneel team om mee te werken en van te leren;
Veel ruimte voor input van eigen ideeën en wensen.

See you SOON?
Interesse? We zien graag de video’s en andere dingen die je hebt gemaakt van jouw hand waar je het meest trots op bent. Stuur deze samen met jouw motivatie en CV vóór 20 december a.s. naar hello@SOON.media t.a.v. Marije Dunning.