Universiteit Leiden

Universiteit Leiden

Wetenschap saai en stoffig? Helemaal niet!
Vaak vindt onderzoek op een universiteit plaats achter dikke gesloten deuren. LUCAS (Leiden Universiteit Centre for Arts in Society) wil het onderzoek zichtbaar maken voor een breder publiek, en schakelde SOON hiervoor in.


Concept/uitwerking

1. Personal Branding: PhD-studenten die hebben deelgenomen, hebben een duidelijke video waarin hun onderzoek wordt toegelicht, zodat zij dit in hun eigen communicatie kan worden ingezet. De video kan bijvoorbeeld ook ingezet worden als ‘lekenpraatje’.

2. Vergroting bereik: van PhD-studenten, LUCAS en faculteit Geesteswetenschappen

3. Pitchen: SOON heeft de studenten laten zien hoe je van je onderzoek een begrijpelijk verhaal kunt maken voor een breed publiek.

Content
LUCAS explains is een videoserie waarin PhD-studenten antwoord geven op uiteenlopende vragen. Elke aflevering representeert een andere PhD-student LUCAS.

Veel onderzoeken zijn erg specifiek, en gaan over historische onderwerpen. We hebben ervoor gezorgd dat elke aflevering een link heeft met de actualiteit, zodat de kijker getriggerd wordt om te kijken. Naast het antwoord op de vraag, wordt er ook verder ingegaan op het onderzoek van de PhD-student.

"SOON Media helpt je bij het vinden van jouw verhaal. Als SOON helpt om jouw verhaal te vertellen, dan doen ze hun best om de essentie te vinden en aan te haken bij de actualiteit zonder de nuance te verliezen. Ondertussen weet SOON de kloof tussen de wetenschap en het grotere publiek te overbruggen met humoristisch beeldmateriaal, frisse ideeën en een nieuw perspectief op hoe je verhalen kunt vertellen."

Tim Vergeer, voorzitter PhD Council LUCAS

Benieuwd wat wij nog meer doen voor wetenschap?