Gezocht! Stagiair marketing/productie

Per september 2019, duur in overleg (min. 3 maanden)

Wil je ervaring opdoen in jong en creatief bedrijf? Heb je goede organisatie-skills en vind je het leuk om meer te leren over marketing? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wie zijn wij?

SOON media is een videobedrijf in Amsterdam. Wij houden ons bezig met video van a tot z. Dat betekent dat we niet alleen video’s maken, maar dat we ons ook bezig houden met de strategie en concepting die daaraan voorafgaan. Daarmee is de kans dat de video’s ook daadwerkelijk hun doel bereiken een stuk groter. Wij vinden het immers zonde als een video online wordt gezet, maar door niemand wordt bekeken. 

Kortom: wij adviseren onze klanten over contentstrategie, en gieten dit in concepten voor video. Dit doen we graag in samenwerking met onze vaste marketing-partners, die deze (online) strategie met data kunnen onderbouwen. Daarna produceren we de video-content, eventueel aangevuld met andere vormen van content.  

Voor wie doen we dat?

Onze klanten hebben over het algemeen een maatschappelijk of cultureel karakter. Denk hierbij aan musea, goede doelen en online platforms voor kinderen, duurzaamheid of innovatie. Zo draaien we de ene dag op Universiteit Leiden, zijn we daarna op pad voor De Voorleeshoek en staan we de week erna op Eurosonic Noorderslag voor het opnemen van muziek-sessies en interviews. 

Wie ben jij?

Jij bent bevlogen student (of eventueel starter) met een studie in de richting van marketing/communicatie of av (mbo/hbo/wo). Je bent leergierig, en houdt ervan om te organiseren. Je wilt graag leren hoe het eraan toe gaat in een klein video/marketing-bedrijf en hebt interesse in marketing en productie van content. Ten slotte heb je affiniteit met onderwerpen als muziek, kunst en duurzaamheid.

Wat ga je bij ons leren?

Je wordt helemaal onderdeel van ons team. Dit houdt in dat je bij ons meedraait met het hele bedrijfsproces: van strategie tot en met productie. Er is veel ruimte om te ontplooien in de onderdelen die bij jou passen, binnen marketing en productie. Onderdelen waar we je graag bij betrekken: de marketing van SOON media, de marketingstrategie die we voor klanten bedenken (bijvoorbeeld voor een nieuwe muziek-podcast), de concepting van video-series en de (voorbereidende) productie van draaidagen. We kijken samen met jou bij welke projecten jij meekijkt, en welke dingen je zelf op gaat pakken. Hierin kunnen we ook de leerdoelen vanuit je studie goed meenemen.

Onze ideale kandidaat:

Volgt een studie in de richting van communicatie/marketing/av (mbo/hbo/wo) of is eventueel een bevlogen starter die graag ervaring opdoet in een jong bedrijf;

Heeft basiskennis van marketing en wil hier graag meer over leren;

Ervaring met programma’s van Adobe CC Suite op het gebied van foto/video is een pré;

Is woonachtig in de omgeving Amsterdam.

Wat wij bieden:

Een stageplek van 3 tot 6 maanden, bij voorkeur full time (part time in overleg);

Een leerzame en dynamische stage in een jong en ondernemend team;

Stagevergoeding;

Een professioneel team om mee te werken en van te leren;

Veel ruimte voor input van eigen ideeën en wensen. 

See you SOON?

Interesse? We zien graag de video’s en andere dingen die je hebt gemaakt van jouw hand waar je het meest trots op bent. Stuur deze samen met jouw motivatie en CV vóór 28 augustus a.s. naar hello@SOON.media t.a.v. Marije Dunning.