Vacature camera/editor

Gezocht! Camera m/v & editor (2 of 3 dagen per week, freelance of in dienstverband)
Starten in september, voor de duur van 5 maanden (verlenging mogelijk)

Wil je mooie verhalen maken, voornamelijk voor muziek, kinderen, goede doelen en cultuur? En werk je graag in een jong, klein en creatief team? Lees dan verder!

Wie zijn wij?
SOON media is een videobedrijf in Amsterdam. Wij houden ons bezig met video van a – z. Dat betekent dat we niet alleen video’s maken, maar dat we ons ook bezig houden met de strategie en concepting die daaraan voorafgaan. Daarmee is de kans dat de video’s ook daadwerkelijk hun doel bereiken een stuk groter. Wij vinden het immers zonde als een video online wordt gezet, maar door niemand wordt bekeken.

Kortom: wij adviseren onze klanten over contentstrategie, en gieten dit in concepten voor video. Dit doen we graag in samenwerking met onze vaste marketing-partners, die deze (online) strategie met data kunnen onderbouwen. Daarna produceren we de video-content, eventueel aangevuld met andere vormen van content.

Voor wie doen we dat?
Onze klanten hebben over het algemeen een maatschappelijk of cultureel karakter. Denk hierbij aan musea, goede doelen en online platforms voor kinderen, duurzaamheid of innovatie. Zo draaien we de ene dag op Universiteit Leiden, zijn we daarna op pad voor De Voorleeshoek en staan we de week erna op Eurosonic Noorderslag voor het opnemen van muziek-sessies en interviews.

Wie ben jij?
Jij bent net zo overtuigd van video als wij en je werkt graag in een jong en creatief team. Je bent een bevlogen cameraman- of -vrouw, en je kunt kleine videoproducties technisch van a-z op je nemen. Je kunt zelfstandig werken, en bent graag betrokken bij het creatieve proces van video. Voor jou ligt de uitdaging in de vertaling van een concept naar het mooiste beeld en de best passende montage. Ten slotte heb je affiniteit met onderwerpen als kunst&cultuur, human interest, muziek en duurzaamheid.

Onze ideale kandidaat:
Heeft een studie afgerond (of aantoonbare ervaring) in de richting van media, camera en/of montage;
Kan goed overweg met camera’s (DSLR/ENG) en weet de basis van licht en geluid;
Kent Adobe Première Pro CC als geen ander (After Effects en Photoshop zijn een pré);
Is woonachtig in de omgeving Amsterdam, Utrecht;
In het bezit zijn van rijbewijs b is een pré.

Wat wij bieden:
Een uitdagende functie in een jong en ondernemend team;
Een marktconform salaris afhankelijk van kwaliteit en ervaring;
Een aanstelling met een arbeidscontract of als freelancer;
Een werkplek op ons kantoor bij EEN HOOG in Amsterdam Oost.

See you SOON?
Interesse? We zien graag de video’s van jouw hand waar je het meest trots op bent. Stuur deze samen met jouw motivatie en CV vóór 28 augustus a.s. naar hello@SOON.media t.a.v. Marije Dunning. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 2 september.